تبلیغات
رها پارس - سرکه انگبین , نوشابه اصیل ایرانی
یکشنبه 8 دی 1392

سرکه انگبین , نوشابه اصیل ایرانی

   نوشته شده توسط: رضا شرافت پیما    نوع مطلب :عمومی ،

سرکه انگبین نوشابه رایج قدیم گیلان وبسیاری از نقاط ایران بوده که عموما بعد از اتمام غذا صرف میشد. شنیده ام سابقا حتی درکنار دخل کله پزی ها و آش فروشی ها تغاری با تکه ایی یخ(از برف چال) می گذاشتند تا مشتری هنگام حساب نمودن قیمت غذا کاسه ایی از آنرا گاها رایگان بنوشد... این نوشیدنی مانع نشست چربی در عروق وانسداد رگها که امروزه شایع است می شده وبرای التیام کبد چرب و عدم شکل گیری جوش صورت نیز مفید فایده است . ابن سینا در مورد فواید آن می گوید: چون آنرا خنک کرده، و بنوشند، صفرا را می‏برد و از التهاب حرارت معده می‏کاهد، و آن چه بلغم در معده و روده‏ها باشد، خارج می‏کند. اگر سرکه انگبین را با ریشه و تخم کاسنی بسازند و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابه‏ای پر سود و شگفت‏آور خواهد شد مخصوصا برای آن‏هایی که جگر (کبد) و معده‏ای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شده‏اند و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ می‏باشند منافع زیاد دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده و روده، زیان‏بخش است.(نقل روان از متن ابن سینا)                                                                                                                                    طرز تهیه : سرکه  ترجیحا طبیعی 2 لیوان، عسل نیم کیلو ، آب چشمه (بدون کلر) 8 یا10 لیوان ، با توجه به غلظتی که مورد نظر است. طرز تهیه: ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده اگر داشتید در دیگ مسی بجوشانید و کف آن را بگیرید.می توانید از یک دسته نعناع شسته شده برای هم زدن دایما استفاده کنید  تا حجم مایه به یک چهارم برسد وخیلی کم قوام آید  ویا 2قاشق عرق نعناع خانگی  در زمان نزدیک به انتها به آن اضافه کنید. یا اگر خواستید می توانید 2قاشق غذا خوری گلاب یا عرق کاسنی اضافه کنید(من اینکار را نمی کنم چون کاسنی طبعش را سرد می کند ولی نعناع گرم است).  امروزه در عطاریها آن را با شکر درست می کنند که فواید کمی دارد اما باز بهتر از نوشابه های رایج امروز است.....!!!! می توانید آنرا مثل شربت با آب مصرف کنید نوش جان.حاج رضا